Muzikos turgelis Kompozitorių namuose

Muzikos turgelis Kompozitorių namuose

Šiemet į atviros architektūros savaitgalio „Open House Vilnius“ žemėlapį sugrįžta po gaisro vėl atviri Kompozitorių namai (A. Mickevičiaus g. 29, Žvėrynas). Ta proga visą paskutinį balandžio savaitgalį vyks ne tik ekskursijos po skandinaviško modernizmo pastatą, bet ir lietuviško modernizmo muzikos turgelis.

Antrame pastato aukšte galėsite įsigyti muzikos albumų, natų, knygų, suvenyrų ir kolekcinių retenybių. Muzikos turgelio metu taikysime dideles nuolaidas anksčiau išleistiems Lietuvos kompozitorių įrašams, natoms, knygoms ir tik turgelio metu sumažinsime kainas naujausiems leidiniams, kaip antai:

– kolekcinis Broniaus Kutavičiaus natų leidinys „Paskutinės pagonių apeigos“,
– elektroninės eksperimentikos vinilinė plokštelė „Twentytwentyone / Diissc Orchestra. Split LP“,
– garso įrašų rinktinė „Paviljonas. Lietuvos menininkų klausymosi praktikos“,
netrukus pasirodysiantis retrospektyvinis Osvaldo Balakausko CD „Erasmus“,
– Galinos Savinienės estradinės muzikos CD „Tai gražiai gražiai“,
– „Vox juventutis“ chorinių natų serijos leidiniai (nuo Ramintos Naujanytės-Bjellės iki Mykolo Natalevičiaus).

Muzikos turgelyje prekiaus Kompozitorių namų pastate dirbantys muzikos profesionalai, kurie supažindins ne tik su leidiniais, bet ir su pastato istorijos įdomybėmis.

Kompozitorių namų pastatas yra vienas pirmųjų ryškių Lietuvos pokario modernizmo archtektūros proveržių, atskleidžiančių to meto Vilniaus architektų susižavėjimą skandinavišku modernizmu. Išorėje modernų pastato siluetą formuoja madingas XX a. 5-ojo dešimtmečio tarptautinio modernizmo elementas – gelžbetoninis peteliškės formos stogas, o sienų apdailai panaudotas gausus natūralių medžiagų arsenalas: medžio, raudonų plytų, dekoratyvinio tinko ir stiklo kombinacija. Kadangi Kompozitorių namų pastatas buvo nestandartinis objektas, 1959 m. Miestų statybos projektavimo institute surengtas vidinis projektų konkursas, kuriame nugalėjo jaunų ir ambicingų architektų duetas Vytautas Edmundas Čekanauskas bei Vytautas Brėdikis. Projektą tęsė ir 1966 m. baigė Čekanauskas, vėliau projektavęs Lazdynų mikrorajoną, Šiuolaikinio meno centrą, Vyriausybės rūmus.

Muzikos turgelis veiks:

balandžio 28 d., šeštadienį, 12–18 val.
balandžio 29 d., sekmadienį, 12–17 val.

LMIC inf.

Komentarų dar nėra

Post A Comment